Περιηγήσεις εικονικού μουσείου και γκαλερί του Άμστερνταμ

Περιηγήσεις εικονικού μουσείου και γκαλερί του Άμστερνταμ

January 1, 2023 0 By admin

Λέγεται ότι το Άμστερνταμ έχει περισσότερα μουσεία ανά τετραγωνικό μέτρο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Με το γραφικό δίκτυο καναλιών και την πλούσια ιστορία, η ζωντανή πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο Άμστερνταμ αυτοπροσώπως, μπορείτε να εξερευνήσετε τα παγκόσμιας κλάσης μουσεία και γκαλερί της πόλης στο διαδίκτυο. Εδώ είναι η επιλογή μου από τις καλύτερες περιηγήσεις εικονικών μουσείων και γκαλερί του Άμστερνταμ.

The Night Watch, Rembrandt, Rijksmuseum, Άμστερνταμ.  Πνευματικά δικαιώματα Gretta Schifano.  Πώς να εξερευνήσετε το Άμστερνταμ από το σπίτι - εικονικές διαδικτυακές εκδρομές σε μουσεία και γκαλερί

The Night Watch, Rembrandt, Rijksmuseum, Άμστερνταμ. Πνευματικά δικαιώματα Gretta Schifano

Σπίτι της Άννας Φρανκ

Το Σπίτι της Άννας Φρανκ είναι όπου η Εβραία ημερογράφος εν καιρώ πολέμου ζούσε κρυμμένη με τους γονείς, την αδερφή της και μια άλλη οικογένεια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το κτίριο είναι τώρα ένα μουσείο στη μνήμη της Άννας και διαθέτει εξαιρετικούς διαδικτυακούς πόρους. Μπορείτε να εξερευνήσετε το Secret Annex στο διαδίκτυο ή να φορέσετε τα γυαλιά VR και να κάνετε μια εικονική βόλτα στην κρυψώνα όπου η Anne έγραψε το ημερολόγιό της. Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε γύρω από το σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια Φρανκ πριν κρυφτείτε και να επισκεφτείτε μια διαδικτυακή έκθεση για τη ζωή της Άννας Φρανκ. Το εξαιρετικό Το βίντεο ημερολόγιο της Άννας Φρανκ ακολουθεί τις εμπειρίες της Άννας από τον Μάρτιο του 1944 μέχρι τη σύλληψή της τον Αύγουστο του 1944. Μπορείτε να εξερευνήσετε το σπίτι της Άννας Φρανκ εδώ.

Το Scheepvaartmuseum – Ναυτικό Μουσείο

του Άμστερνταμ Εθνικό Ναυτικό Μουσείο φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές συλλογές στον κόσμο, με περίπου 400.000 αντικείμενα που καλύπτουν 500 χρόνια ολλανδικής ναυτιλιακής ιστορίας. Στεγασμένο σε μια πρώην ναυτική αποθήκη, το μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν πώς η θάλασσα έχει διαμορφώσει τον ολλανδικό πολιτισμό. Μπορείτε να εξερευνήσετε το μουσείο μέσω του Google Street View – οι περιηγήσεις καλύπτουν το East Indiaman Amsterdam, τη Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, τα όργανα πλοήγησης και τις φάλαινες ανά τους αιώνες. Μπορείτε να επιλέξετε την εικονική σας περιήγηση στο μουσείο εδώ.

The Rembrandt House Museum – Rembrandt House Museum

Από το 1639 έως το 1658, ο καλλιτέχνης Ρέμπραντ έζησε και εργάστηκε στο σπίτι στο κανάλι που τώρα περιέχει το φανταστικό Μουσείο Ρέμπραντ. Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να μάθουν για τον Ρέμπραντ ως δάσκαλο, συλλέκτη, επιχειρηματία και κάτοικο του Άμστερνταμ, καθώς και για τον Ρέμπραντ ως καλλιτέχνη. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή του μουσείου εδώ.

Rijksmuseum

Το παγκοσμίου φήμης Rijksmuseum είναι ένα ολλανδικό εθνικό μουσείο τεχνών και ιστορίας. Είναι το μεγαλύτερο μουσείο της πόλης και έχει 80 γκαλερί και περίπου 8000 αντικείμενα που εκτίθενται ανά πάσα στιγμή. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν Παλαιούς Δασκάλους όπως του Ρέμπραντ Η Νυχτερινή Φρουρά και του Βερμέερ The Milkmaidκουκλόσπιτα του 17ου αιώνα που δημιουργήθηκαν για τις συζύγους πλούσιων εμπόρων και τη Βιβλιοθήκη Cuypers, την παλαιότερη και πιο εκτεταμένη συλλογή κειμένων ιστορίας της τέχνης της χώρας.

Μπορείτε να βουτήξετε στη συλλογή και να εξερευνήσετε τις ιστορίες της εδώ.

Το Dolls' House of Petronella Oortman and The Milkmaid του Vermeer.  Οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά του Rijksmuseum.  Εικονικός διαδικτυακός ξεναγός στο Άμστερνταμ.

Το Dolls’ House of Petronella Oortman and The Milkmaid του Vermeer. Οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά του Rijksmuseum, Άμστερνταμ.

Δημοτικό Μουσείο

ο Δημοτικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο ολλανδικό μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης και design. Η συλλογή περιέχει περίπου 90.000 έργα τέχνης και αντικείμενα, που χρονολογούνται από το 1870 έως σήμερα, με έργα καλλιτεχνών όπως ο Μονέ, ο Ματίς και ο Πικάσο μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξεναγήσεις στη συλλογή και εκθέσεις εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=tHrNNITnOOo

Μουσείο Βαν Γκογκ

ο Μουσείο Βαν Γκογκ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ και έχει περισσότερους από 200 πίνακες, 500 σχέδια και 700 επιστολές του. Η συλλογή περιλαμβάνει διάσημα έργα όπως Ηλίανθοι, Αμυγδαλιά και The Bedroom, 1888. Μπορείτε να εξερευνήσετε το μουσείο από το σπίτι και να αναζητήσετε τον αγαπημένο σας πίνακα ανενόχλητος από άλλους επισκέπτες με αυτό Περιήγηση στο Google Street View.

Μουσείο Αντίστασης

ο Μουσείο Αντίστασης περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία της ολλανδικής αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τη διάρκεια της κατοχής της χώρας από τη Γερμανία. Η αντίσταση στην Ολλανδία κυμαινόταν από μικρές πράξεις, όπως η επίδειξη γραμματοσήμων με το πρόσωπο της Βασίλισσας, έως δραστηριότητες όπως η κατασκοπεία υπέρ των Συμμάχων. Το μουσείο καταγράφει μια ποικιλία από αυτές τις δραστηριότητες και μπορείτε να εξερευνήσετε τα κυριότερα σημεία των εκθεμάτων εδώ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο εισαγωγής στο μουσείο εδώ:

Περισσότερες εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία και γκαλερί

Εάν σας άρεσε αυτό, μπορεί επίσης να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις σχετικά με τις εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο – κάντε κλικ στις εικόνες για να τις διαβάσετε:

Πώς να εξερευνήσετε τα κορυφαία μουσεία του Λονδίνου από το σπίτι

Πώς να εξερευνήσετε τις γκαλερί τέχνης του Λονδίνου από το σπίτι - εικονικές διαδικτυακές περιηγήσεις

Πώς να εξερευνήσετε την τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Φλωρεντία, στην Τοσκάνη, στην Ιταλία από το σπίτι, με εικονικές περιηγήσεις και διαδικτυακούς πόρους για ιστορικά μουσεία, γκαλερί και τοποθεσίες.