Ενημέρωση για λαχανοντολμάδες – Aussie Organic Gardening & Moon Planting

Ενημέρωση για λαχανοντολμάδες – Aussie Organic Gardening & Moon Planting

June 16, 2013 0 By admin

cwbdecoy Οι λευκές πεταλούδες από λάχανο πέρασαν υπέροχα με το μπρόκολο μου φέτος. Υπάρχουν διάφορες συνθήκες που κάνουν τα brassicas πολύ ελκυστικά σε αυτά τα παράσιτα και τον καφέ σκόρο του λάχανου. Δείτε Λάχανο λευκή πεταλούδα.
Το πρόβλημά μου ήταν ότι πρόσθεσα κατά λάθος λίγο πολύ αλκαλικό λίπασμα σε αυτήν την περιοχή του κήπου, (Δείτε πρόσφατη ανάρτηση για το pH Compost) και χρειάζεται λίγος χρόνος για να επανέλθει το χώμα σε ουδέτερο pH.

Αφού πέρασα μια εβδομάδα περίπου αφαιρώντας αυγά, συνθλίβοντας μικροσκοπικές κάμπιες ή ταΐζοντας μεγαλύτερες στα τσοκ, θυμήθηκα μια συμβουλή που μου έδωσε κάποιος πριν από πολύ καιρό για να αποτρέψω αυτά τα παράσιτα, αλλά δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω πριν. Η άκρη ήταν να γλιστρήσετε τα πλαστικά κλιπ που σφραγίζουν καρβέλια ψωμιού σε φέτες στην άκρη μερικών από τα φύλλα Brassica. Λευκές σφραγίδες για την αποτροπή της πεταλούδας CW και μπεζ για λαχανόσκωρο. Η θεωρία είναι ότι οι ενήλικες πεταλούδες και οι σκώροι θα «σκεφτούν» ότι έχουν ήδη γεννηθεί αυγά σε αυτά τα φυτά και αναζητούν άλλη πηγή τροφής για τις προνύμφες τους.
Τα φυτά μου στο μπρόκολο φαίνονται ήδη πιο υγιή και δεν έχω βρει άλλα αυγά κάτω από τα φύλλα, αλλά δεν ξέρω αν οι φώκιες λειτουργούν ή τα παράσιτα δεν υπάρχουν πλέον στην περιοχή μας. Έχει δοκιμάσει κανείς άλλος αυτό το tip;