Δοκιμάστε το pH του κομπόστ πριν από τη χρήση – Aussie Organic Gardening & Moon Planting

Δοκιμάστε το pH του κομπόστ πριν από τη χρήση – Aussie Organic Gardening & Moon Planting

May 3, 2013 0 By admin

pHkit.jpg

Είναι συνετό να δοκιμάσετε το pH του κομπόστ (συμπεριλαμβανομένου του σπιτικού κομπόστ) πριν το προσθέσετε στο φυτικό χώμα σας, επειδή το pH του φυτικού εδάφους καθορίζει ποια θρεπτικά συστατικά είναι διαθέσιμα στα φυτά. Το καλοφτιαγμένο αερόβιο κομπόστ έχει pH περίπου 6,0 έως 6,5. Δυστυχώς, δεν ακολούθησα τη δική μου συμβουλή πρόσφατα, όταν, προσωρινά ελλείψει σπιτικού κομπόστ, αγοράσαμε από το τοπικό μας κατάστημα Bunnings μερικές σακούλες Richgro «Βιολογικό Κομποστ για όλες τις χρήσεις» που καταχωρήθηκε ως επιτρεπόμενη εισαγωγή από την BFA.

Παρατήρησα ότι τα μεταμοσχευμένα σπορόφυτα στα οποία είχα εφαρμόσει το κομπόστ δεν έκαναν καμία ανάπτυξη, αν και το υπόλοιπο έμπλαστρο λαχανικών πήγαινε καλά. Και, στην περιοχή όπου είχα αναμίξει επιπλέον λίπασμα σε κάθε τρύπα φύτευσης, τα σπορόφυτα είχαν κιτρινίσει – ένα σαφές σημάδι ότι το pH του εδάφους ήταν πολύ υψηλό για να απορροφήσουν τα φυτά φώσφορο για την ανάπτυξη των ριζών ή σίδηρο. Ο σίδηρος (μαζί με το άζωτο και το μαγνήσιο) είναι απαραίτητος για το σχηματισμό χλωροφύλλης (πράσινο χρώμα) στα φύλλα που επιτρέπει στα φυτά να παράγουν υδατάνθρακες για ανάπτυξη. Η έλλειψη σιδήρου (χλώρωση σιδήρου) ξεκινά από τις άκρες των φυτών και τα φύλλα ολόκληρου του φυτού κιτρινίζουν μεταξύ των φλεβών ή, σε ακραίες περιπτώσεις, λευκά. Αντίθετα, η χλωρίωση του αζώτου ξεκινά στα γηραιότερα φύλλα επειδή, όταν υπάρχει έλλειψη αζώτου, τα φυτά μεταφέρουν το διαθέσιμο άζωτο στις άκρες ανάπτυξης και η έλλειψη μαγνησίου ξεκινά στα περιθώρια των μεγαλύτερων φύλλων.
Δοκίμασα το φυτικό έδαφος των πληγεισών περιοχών και, βρίσκοντάς το πάνω από 7,5, μετά δοκίμασα το κομπόστ Richgro και η ένδειξη ήταν μεταξύ 8,0 και 8,5. Καθώς η κλίμακα pH εκφράζεται ως αρνητικοί λογάριθμοι, μια ένδειξη 8,0 σημαίνει ότι το έδαφος είναι δέκα φορές πιο αλκαλικό από μια ουδέτερη ένδειξη 7,0. Αυτή την εβδομάδα έλαβα μια ερώτηση από έναν αναγνώστη ιστολογίου που δυσκολεύεται να μειώσει το pH του εδάφους του. Είχε χρησιμοποιήσει επίσης την ίδια μάρκα κομπόστ, που αγόρασε από την Bunnings στο WA.
Η απάντηση του Richgro ότι τα «εσωτερικά αρχεία» τους για τις εν λόγω παρτίδες δείχνουν pH 7,1 και 7,2 και ότι το κιτ δοκιμής που χρησιμοποίησα «δεν λειτουργεί καλά με εδάφη ή κομπόστ υψηλού οργανικού κλάσματος» μπλα, μπλα, δεν συνάδει με τη φυσική συμπτώματα των δενδρυλλίων. Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα μπορεί να έχει προκληθεί από τον τύπο ξυλείας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιοκάρβουνου που προστίθεται στο προϊόν. Η τέφρα του ξύλου περιέχει μια πολύ αντιδραστική μορφή ασβεστίου και, όπως η “Κηπουρική με Biochar” αναφέρει ο ιστότοπος, Η αύξηση του pH του εδάφους είναι η πιο σημαντική συνεισφορά του βιοαπανθρακώματος στον επηρεασμό της ποιότητας του εδάφους.
* Πρέπει να προσθέσω ότι ο Bunnings ήταν πολύ χαρούμενος που δέχτηκε την επιστροφή των κλειστών σακουλών κομπόστ αφού εξήγησα το πρόβλημα.

Για να ελέγξετε το pH
Προσθέστε ίσες ποσότητες φυτικού εδάφους από το κρεβάτι που ετοιμάζετε και το κομπόστ που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σε έναν καθαρό κουβά. Ανακατεύουμε καλά και μετά ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάστε ένα δείγμα του μείγματος σύμφωνα με τις οδηγίες στο κιτ δοκιμής εδάφους σας. Στην ιδανική περίπτωση, για υγιή ανάπτυξη των περισσότερων φυτών, η ένδειξη pH θα πρέπει να είναι μεταξύ 6 και 7,2.
Εάν το pH του εδάφους είναι υψηλότερο από αυτό, δείτε: «Αλλαγή του pH του εδάφους»
Δείτε επίσης: «Τι είναι το pH του εδάφους;»